Alla medaljvalörer för Alingsås judoklubb 2010-02-06

I helgen 2010-02-06 deltog tre deltagare från Alingsås judoklubb i tävlingen ”Syd-cup” som tilldrog sig i Kristianstad. Judoutövarna från Alingsås var Sara Selak, Fredrik Dahl och August Ambjörnsson. Sara Selak hamnade i en tuff grupp denna gång och fick slita hårt i alla sina matcher. Slutresultatet på denna tävling blev en bronsmedalj för henne.

Fredrik Dahl var anmäld i två kategorier, dels junior som han tillhör och sedan även i seniorklassen. I juniorklassen var det rakt spår fram till finalen där han fick ge sig och sålunda inkasserade en silverpeng där. I seniorklassen, som var klart tuffare, fick han slita sig fram varje match tills han även där var i final, där han fick ge sig för en mer kvalificerad motståndare. Den senare silvermedaljen i seniorklassen var han dock mycket nöjd med. Det är ju inte förrän om två år han skall tampas med seniorerna egentligen.

August Ambjörnsson, yngst och i lättaste viktklassen, visade vilken tekniker han är i judo. Trots att han var några kilo för lätt i sin viktklass -46 kg så manövrerade han sig fram genom matcherna på ett imponerande sätt. Väl i finalen så ställdes han mot en motståndare som var både tyngre och starkare. Dessa egenskaper neutraliserade August på ett strålande sätt genom att kontra med sin strålande judoteknik. Efter tre minuters effektiv tid så stod August som klar segrare i finalen och kunde senare krönas som guldmedaljör.

För Sara och Fredrik var detta ett genrep inför junior-SM nästa helg i Sundsvall. Även Jonas Claesson deltar då från Alingsås judoklubb.