Fem judomedaljer för Alingsås judoklubb

I helgen var Alingsås judoklubb representerad av 12 ungdomar i tävlingen "Judits Pokal" som gick av stapeln i Göteborg.
De tävlande från Alingsås var: Gustav Ambjörnsson, Albin Edvardsson, Samuel Wollert, Christoffer Eriksson, August Ambjörnsson, Emil Edvardsson, Alexander Laxing, Emma Bengtsson, Rasmus Andersson, Carl Hulldin, Alvin Svensson och Lukas Wingård.
"Judits Pokal" är en tävling med fyra deltävlingar där respektive klubb plockar poäng och efter den fjärde deltävlingen så föräras den judoklubb med flest poäng den gigantiska vandringspokalen som vandrat runt i över 30 år. Efter helgens tredje deltävling så ligger Alingsås Judoklubb på en andra plats efter Frölunda judoklubb.
En deltävling är kvar för de äldre ungdomarna i november där AJK hoppas kunna knipa förstaplatsen.
Deltagarna i helgens tävling var en blandning mellan de som knappt tävlat någon gång och de som var mer tävlingsvana.
I den hårda konkurrensen så var det inte enkelt för någon att hamna på en pallplacering. Alla deltagarna från Alingsås gjorde en anmärkningsvärd god insats men många föll på för kortvarig tävlingsrutin. De som lyckades att kämpa sig fram
till en medaljplats var: Emma Bengtsson (guld), Gustav Ambjörnsson (guld), Carl Hulldin (silver), Christoffer Eriksson (silver) och August Ambjörnsson (brons)