Judits pokal 1 - 2014-03-22


Under lördagen visade Alingsås Judoklubb sina förmågor i Göteborg på årets första Judits Pokal.
I denna omgång var det U -13 och U-15 ungdomar som stod för kämpade om prispallen.

Thumbnail image


Först ut på mattan var flickor U-13 + 40.5 kg. Moa Wikström representerade klubben i denna viktklass. Moa jobbade hårt mot sina motståndare. Men även om Moa under några matcher var mycket nära att vinna, visade motståndarna sig vara äldre och vassare.

I flickor U-15 -52 kg tog Hanna Åslund i allt hon hade för att besegra sina motståndare, den här tävlingen var Hannas första i åldersklassn U-15. Hanna var stark och hade respekten med sig mot de mer rutinerade tjejerna. Detta ledde Hanna fram till final, men där blev det stopp. Hanna tog med sig en mycket välmeriterand silvermedalj hem.

Våra pojkar stod nu på tur att inta mattan. Viktor Kornstad och Felix Arvidsson hamnade i samma viktklass U-13 -36 kg och öppnade klassen med att möta varandra - ett Alingsås-derby som slutade med Felix som segrare. Felix fortsatte med samma glöd och vann alla de resterande matcherna med en imponerande judo som tog honom högst upp på prispallen.

Liam Leffler i U-13 -43.5 kg blev dagens stora överraskning. Han tog sig an sina motståndare med en mycket effektiv och stark judo. Med vänstertekniker och starka fasthållningar vann han sina matcher och tog sig till semifinal. Där mötte han Adnan Zasella från Trollhättans JK. Adnan är äldre och därmed mer rutinerad, men det störde inte Liam som kämpade som en titan mot Adnan. Liam lyckades fånga honom i en fasthållning, men tyvärr räckte inte styrkan till. Liam tog en välförtjänt bronsmedalj.