Aktiv Judo Shai 2014-02-22


Tävlingen i helgen bjöd på många bra matcher och väldigt fin judo. Våra ungdomar skötte sig föredömligt bra och visade på en vilja att göra bra judo, vilket vi som åskådare njöt av hela dagen lång.
Thumbnail imageThumbnail image

De första åldersklasserna var U-9, U-11 och U-13. Ebba Öström, Oliver Wikström, Moa Wikström, Viktor Kornstad, Felix Arvidsson, Kristoffer Laxing och Ludvig Wenberg representerade klubben i dessa åldersklasser.

 Thumbnail image
Först på mattan var Ebba Öström som tävlade för första gången. Ebba var givetvis överväldigad över att få tävla för första gången i ett sådant sammanhang. Även om det var mycket runt omkring, lyckades Ebba göra strålande fina matcher som tog henne till en bronsplacering.

Oliver Wikström var andre man på mattan. Oliver är alltid lugn inför sina matcher. Igår räckte dock inte styrkan och aggressiviteten riktigt ända fram, men han lyckades ändå fixa en bronsmedalj.

Viktor Kornstad i P-13 gick ut självsäkert, vilket straffade sig och han förlorade första matchen. Han kom dock igen, mer ödmjuk denna gång, och gjorde en strålande insats under resten av tävlingen genom att vinna alla sina resterande matcher och därmed ta en silvermedalj.

Guldmedaljen i U-11 klassen togs av Ludvig Wennberg. Liksom för Ebba var det hans första tävling. Han var fokuserad och vann sina matcher med ippon och därmed en guldmedalj.

Felix Arvidsson hamnade i en stor grupp med många tävlande som verkligen ville kliva upp på prispallen. Felix var taggad och gjorde bra matcher som räckte hela vägen till finalen, där han vann guldmedaljen övertygande.

Sista guldet för klubben togs av Kristoffer Laxing som i föregående tävlingar hade haft tuffa matcher. Igår var dessa tuffa matcher bara en fördel för Kristoffer som tog fram all judo han kan kombinerad med den aggressivitet han behövde. Kristoffer vann sin pool och kom till semifinal. Han var starkare och ville mer än sina konkurrenter. Det lönade sig och han gick segrande ur finalen.

Sist på mattan från klubben var Moa Wikström som tävlade för första gången i U-13. Hon skulle bara tävla och lära eftersom flera av hennes motståndare gick sista året i U-13. Det tar tid att växa in i en åldersklass, men Moa hade en uppgift och det var att vinna över de tjejer som var i samma kaliber som Moa. Moa löste uppgiften galant och vann de matcher hon skulle vinna. Det räckte dock tyvärr inte till en medaljplats den här gången.

Sammantaget blev det ett bra facit för klubbens ungdomar som gjorde ett strålande jobb på mattan.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image  Thumbnail image