Skol SM & Färgelanda 2012-05-12 - 13

Det har varit en händelserik helg för Alingsås Judoklubbs adepter, Skol-SM avgjordes i Lindesberg där samlas judokas från årskurs 6 till 9, Skol-SM ger även en fingervissning till Ungdoms-SM dvs en placering på
Skol-SM är ofta en placering på U-SM.

Skol-SM
Alingsås judokas lyckades bra i Lindesberg. Två medaljer togs hem av tre startande från Alingsås.

IMG_1976

I P15-42 kg gjorde Sulim Azimov ett strålande jobb då han i sin grupp vann över sina motståndare med stor bravur och vilja att vinna, Sulim kom till semifinalen men där tar det slut mot den urstarke William Rittfeldt från Frölunda Judoklubb, William vann senare finalen, Sulim kom igen i bronsfinalen där han med mycket möda vann matchen, och första SM-medaljen till Alingsås.

I P15 ­+66 kg tävlade Simon Detterberg Lindwall, Simon har haft svårt med sin tävlingsinställning och det har varit ett mödosamt arbete för att få Simon att vilja vinna. Denna gång visade Simon att allt arbete som han har lagt ner gav resultat, Simon tävlade med vilja att vinna. Han vann över sina motståndare och kom till finalen, där tog det stopp men inte utan att Simon gav en uppvisning av det han egentligen kan, men landslagsmannen Erik Ringblom från Stockholms Polisen IF var alldeles i en klass för sig och Simon såg sig besegrad i finalen, men en silvermedalj är en mycket meriterande medalj.

I övre klassen P17-60 kg, var August Ambjörnsson en favorit till en medaljplats, 60 kg klassen är ofta en mycket stark klass med mycket vassa duktiga judokas som dessutom gör en mycket snabb judo. August jobbade sig igenom hela kvalet med en fin och balanserad judo, i semifinalen föll han mot landslagsmannen Joel Mankowitz från Täby JK, August gjorde en strålande judo mot Joel och förlorade med knapp marginal, August kom till bronsfinalen mot den snabbe Carl Bergren från Sundsvall JK, August skall egentligen inte ha några problem mot Carl men ett ögonblicks avslappning kostade August bronsmedalj. August fick nöja sig med en fjärdeplacering.

Färgelanda
Samtidigt tävlade de små och seniorer i Färjelanda på Judodraget, där det blev medaljutdelning för Alingsås judokas.
I F13 – 40 kg tog Hanna Åslund en meriterande bronsmedalj.
I P11 – 35 kg tog Filip Detterberg en fjärdeplacering.
I seniorklassen blev det i H-73 kg ett Alingsås derby i finalen blev det en intern strid om guldet mellan Daniel Detterberg och Jon Pettersson. Daniel drog det längsta strået och vann finalen, guld och silver i H-73 för Alingsås Judoklubb.