Judits pokal Special - 2011-10-08

Under den gångna helgen har Alingsås Judo Klubb deltagit i sista upplaga av Judits pokal en ungdomstävling som samlar allra bästa judo ungdomar inom Västra Götaland. Det blev en ypperligt bra tävling där alingsåsarna visade verkligen framfötterna och tog med sig hem två guld, två silver, två brons och två femte placeringar (förlorade bronsfinalen).

Thumbnail image

Första guldet vanns av Hanna Åslund i F-37 Kg, Hanna var bestämd i sin judo och efter några tävlingar med mindre lycka ville hon verkligen briljera denna helg. Hanna vinner alla sina matcher på ett mycket övertygande sätt och kliver högst upp på prispallen.

Nästa man till guld medaljen är Simon Detterberg Lindwall som i klassen P+51 kg tar sig an sina motståndare på ett mycke övertygande sätt, Simon har ur starka tekniker som gör honom till en vinnare.

Silver medaljerna togs av Jacob Ritari i P-33Kg, det var en stor vinst för Jacob att komma upp på prispallen, Jacob har stor kapacitet men ibland blir han för stressad, denna gången har hans nerver hållits i schack och det gav en silver för honom.

Nästa silver togs av Sulim Azimov i P-44kg. Sulim kom tvåa i sin grupp och hamnar i semifinalen som han vinner på högsta poäng, i finalen möter han den urstarke Markus Hedlund från Frölunda JK, det var för mycket för Sulim som ser sig besegrad men inte att ge Hedlund en mycket bra match.

I samma viktklass kom klubb kompisen Jakob Sjåstad, Jakob vinner sin grupp mycket övertygande, i semifinalen måste tyvärr Jacob lämna mattan pga en skada, men han hade brons medaljen säkrad.

Den andra brons togs av Viktor Lundberg som efter en mycket lång vänta fick visa sina färdigheter i P-31 kg, och Viktor gjorde ingen besviken, han kämpade hårt för att nå sin bronsfinal, med en förlust i början av tävling tog han sig tillbaks och visade att han är kille att räkna med i framtiden, han vinner hela återkvalen och kammar hem en brons peng.

Malte Kaltin  P-27 kg och Albin Holm i P-29kg kämpade sig igenom hela återkvalen vann sina matcher fram till bronsfinalen, där de tyvärr förlorade med väldigt lite marginal.

Resterande alingsåsarna, Viktor Kornstad, Ludvig Huldin, Samuel Nadolski, Carl Hulldin, William Vinblad, gjorde enastående fin judo med det räckte tyvärr inte ända fram denna gång.

Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image